Обявяване на промяна в начина, по който се изчисляват нулевите стойности във формулите в Zoho CRM

Обявяване на промяна в начина, по който се изчисляват нулевите стойности във формулите в Zoho CRM

Както всички знаете, полето за формула е универсално поле, което ви позволява да извършвате разнообразни изчисления, от проста математика до конкатенация до сравнения на стойности на полета.

За да научите повече за различните възможности на полетата за формули, прочетете Типове данни в полетата за формули .

каква е промяната
Преди, ако стойността на участващо поле беше празна, полето за формула считаше стойността му за "0". Това е логически неправилно, тъй като нула е стойност, докато нищо/празно е липсата на стойност, които не са еднакви. Това е довело до грешни изчисления.

Поправихме това поведение.
Отсега нататък всяко поле на формула без стойност няма да бъде изчислено. Върнатата стойност в полето за формула ще бъде празна .

Нека разберем с помощта на пример.

Zylker storage е физическа единица, която отдава под наем складови пространства. За да помогне на посетителите да разберат цената предварително, Zylker е конфигурирал поле за формула.

Формула: Наем = Брой складови единици * цена * продължителност
Синтаксис: (${Leads.Цена за единица}*${Leads.Брой единици}*${Leads.Изисква се период на съхранение})

Както можете да видите от изображението, полето „Необходим период на съхранение“ или продължителност е празно. CRM използва, за да счита, че няма стойност за 0 и връща 0.

След актуализацията полето за наем ще бъде празно, според коригираната логика.

В случаите, когато нулата или празната стойност не оказва влияние върху изхода (например: добавяне), изчисленият изход ще счита липсата на вход за нула .

Формула: Наем= (Брой складови единици * цена * продължителност) + данък
Синтаксис: (${Leads.Цена за единица}*${Leads.Брой единици}*${Leads.Необходим период на съхранение})+${Leads.Tax}


В изображението по-горе можете да видите, че дори ако данъчното поле е празно, това не пречи на изчислението, така че формулата изчислява наема в този случай.

Това е всичко за това съобщение. Скоро ще внедрим това поведение за всички потребители във всички DC. За да научите повече за формулите, прочетете Изграждане на полета за формули .

    • Related Articles

    • Представяне на полето Запис на глас в модула за разговори

      Уважаеми всички , Тук сме с малка, но полезна актуализация относно модула за обаждания. Както може би знаете, модулът Calls в Zoho CRM ви позволява да управлявате всички видове повиквания във вашата организация – изходящи, входящи и пропуснати. ...
    • Представяме ви изцяло новата имейл конфигурация на Zoho CRM

      Уважаеми всички, Ние сме развълнувани да обявим пускането на новата имейл конфигурация на Zoho CRM, която включва набор от вълнуващи нови функции и подобрения, които ще трансформират начина, по който управлявате своя имейл. Без повече шум, нека да ...
    • Представяме Ви стартовия план на Zoho Connect

      Ние сме развълнувани да обявим стартирането на изцяло новия стартов план в Zoho Connect. Създадохме този план, за да предоставим достъпна и достъпна опция за малки екипи и фирми за подобряване на вътрешната комуникация и сътрудничество в тяхната ...
    • Zoho Qntrl - Съвети и трикове #69 - Персонализиране на крайните дати и задействане на известия по имейл

      Растежът на една организация зависи повече от спечелването на доверието на нейните клиенти. Първата стъпка в установяването на доверие е, когато потребителите получат своя завършен продукт в рамките на обещания срок. Когато на служителите са ...
    • Филтър за търсене в Zoho CRM | Обществен ранен достъп 2023

      Здравейте всички, Ние сме развълнувани да говорим за нашето дългоочаквано подобрение на полетата за справка— Филтър за справка . Това е достъпно в публичен режим на ранен достъп, което означава, че тази функция ще бъде активирана за вас при ...